Андрей Рубльов е поредното голямо име със заявка за Sofia Open
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Руснакът спечели четири титли от АТП през сезона, само Джокович има колкото него

Организаторите на Sofia Open 2020 съобщиха, че руският тенисист Андрей Рубльов e поредното изключителното име сред подалите заявка за квалификациите на надпреварата.

23-годишният тенисист стана шампион в Санкт Петербург през уикенда срещу друг участник на Sofia Open – Борна Чорич. Това бе и четвърта титла за Рубльов през 2020 г. Единственият друг тенисист с 4 трофея от АТП през сезона е сърбинът Новак Джокович. Същевременно Рубльов се изкачи и до рекордната в кариерата си осма позиция в световната ранглиста. Въпреки триумфа си в Санк Петербург четвъртфиналистът от US Open и „Ролан Гарос“ все още не е с гарантирано място в заключителния турнир на АТП в Лондон.

Към днешна дата девет играчи са събрани в рамките на съвсем малко над 1000 точки в борба за две места при четири оставащи седмици до края на сезона. Рубльов се стреми към първото си участие в Лондон и се нуждае от всяка точка в актива. Но тъй като срокът за заявки за основната схема на Sofia Open изтече преди седмица, той заяви участие в пресявките. Осмият в света Рубльов също така поиска от организаторите на турнира в София и „уайлд кард“ за основната схема.

Впечатляващи са и останалите заявки за квалификациите в София, в които към момента попадат общо петима, триумфирали с титли от АТП турнири през 2020 г. Сред тенисистите, които ще се опитат да влязат в основната схема чрез пресявките, са 38-ият в актуалната ранглиста Юго Юмбер (шампион в Оукланд през януари), Кайл Едмънд (шампион в Ню Йорк през февруари), Ласло Джере (шампион от неделя в Сардиния), Иржи Весели (шампион от Пуне през февруари), Жил Симон (бивш №6 в света, носител на 14 титли на АТП, два пъти четвъртфиналист в турнири от „Големият шлем“), Яник Синер (четвъртфиналист от „Ролан Гарос“), Мартон Фучович (финалист в София през 2019 г.), Камерън Нори (четвъртфиналист миналата седмица в Санкт Петербург), Франсис Тиафо, Александър Бублик, Йошихито Нишиока и Стефано Травалия.

Вече са ясни имената на 19 от звездните участници в основната схема на петото юбилейно издание на Sofia Open. Диего Шварцман, Гаел Монфис, Денис Шаповалов, Роберто Баутиста Агут, Пабло Кареньо Буста, Фабио Фонини, Карен Хачанов, Милош Раонич, Феликс Оже-Алиасим, Душан Лайович, Каспер Рууд, Борна Чорич, Тейлър Фриц, Алекс де Минор, Филип Краинович, Ян-Ленард Щруф, Николоз Басилашвили, Кей Нишикори и Кевин Андерсън успяха да влязат в звездната компания, която ще спори за титлата в София.

Забележителното е, че списъкът на приетите по право в основната схема се затвори на №35 в световната ранглиста преди седмица, като сред 19-те попадна и ползващият запазен ранкинг на №14 Кевин Андерсън. Сред потвърдените участници в основната схема има трима финалисти в турнири от „Големият шлем“. Списъкът с участниците на Sofia Open 2020 не само е най-силният в историята на турнира. Това е най-впечатляващата селекция изобщо в турнир от категория 250 на АТП от близо четири години насам.

Билетите за Sofia Open 2020 (от 7 до 14 ноември в „Арена Армеец“) са в продажба онлайн на Eventim.bg, на Grabo.bg и ipass.bg.