Ангелов: “Медал, без значение какъв, ще е голям успех!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Георги Вангелов ще бъде единственият български представител в свободната борба

Селекционерът на националния ни тим по свободна борба Валентин Ангелов заяви, че спечелването на медал на Олимпийските игри в Токио от единствения ни представител в стила – Георги Вангелов, би бил огромен успех.

Наставникът е наясно, че конкуренцията в леките категории при свободняците е убийствена, но пък и не скри, че роденият в Раднево състезател е отлично подготвен за надпреварата.

“Конкуренцията в ниските категории е жестока,” коемнтира Ангелов преди отлитането за японската столица. “Особено силни са състезателите от азиатските държави.

Ангелов: "Медал, без значение какъв, ще е голям успех!" 1

“Георги тренира здраво. Той е сериозен и амбициозен спортист. Миналата година мина през сериозни травми, но показа воля и се върна на тепиха още по-силен.”

В седмиците преди Олимпиадата Вангелов, който е състезател на клуб “Юнак” (Русе), се подготвяше в комплекса “Спортпалас” край Варна.

“Надявам се да има шанс в Токио и жребият да бъде благосклонен към него,” допълва Ангелов. “Медал, без значение какъв, ще е голям успех.”

Вангелов е роден на 29 юли 1993 година. Негов откривател е възпитаникът на русенската школа Рахмат Сукра – бронзов медалист от Олимпийските игри в Сеул през 1988 година.

Днес българските представители на олимпийските турнири по свободната и класическа заминават за Токио.

Вангелов, както и Кирил Милов и Айк Мнацаканян, които ще участват в надпреварата при класиците, потеглят за най-големия спортен форум с полет в 21.25 часа.