Англия отново победи Италия и се класира на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Адзурите ще треперят за мястото си на финалите в Германия следващото лято

Англия постигна победа с 3:1 над Италия в квалификационен мач за Евро 2024 от група C. С този успех “Трите лъва” се класираха за Европейското в Германия следващото лято, докато Италия ще трепери за мястото си на финалите.

Тимът на Гарет Саутгейт е на върха в групата с 16 точки – на три пред втория Украйна и на шест пред третия Италия. Италианският отбор има мач по-малко от Украйна и задължително трябва да запише две победи до края на квалификациите, за да се класира на Евро 2024.

Италия бе вторият по-сила отбор на “Уембли” тази вечер и закономерно допусна втора загуба от Англия в квалификационната кампания. Въпреки че тимът на Лучано Спалети откри резултата, то си тръгна с празни ръце от Лондон.

Джанлука Скамака даде аванс на Скуадрата с попадение в 15-ата минута. 24-годишният нападател на Аталанта вкара първия си гол за мъжкия национален отбор.

В 32-рата минута Хари Кейн вкара за 1:1 от дузпа и първото полувреме на “Уембли” завърши наравно.

В 57-ата минута Джуд Белингам направи страхотна асистенция за Маркъс Рашфорд, който направи пълния обрат за Англия. За Рашфорд това бе първи гол от 3 септември насам.

Двадесет минути по-късно Англия сложи точка на спора. Хари Кейн с брилянтна акция направи резултата 3:1 в полза на “Трите лъва”.

Така Англия записа трета поредна победа, докато поражението за италианците бе първо в пет мача. В следващия си двубой Италия приема Северна Македония на 17 ноември и при издънка може да бъде аут от Евро 2024.

В другата среща от група С тази вечер, тимът на Украйна постигна очаквана победа при гостуването си на Малта с 3:1. Украинците играят с Италия у дома в последния си мач в квалификациите на 20 ноември.