google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трите лъва" са разколебани след домакинската загуба от Гърция

След изненадващо поражение от Гърция в четвъртък, отборът на Англия и техният мениджър Лий Карсли са под огромно напрежение да запишат положителен резултат в неделя, когато се отправят към Хелзинки, за да срещнат Финландия в Лигата на нациите на УЕФА. “Трите лъва” бяха шокирани от европейските шампиони от 2004 г. след загуба с 1:2 на “Уембли”, докато техните домакини бяха победени със същия резултат от Република Ирландия и остават без нито една точка в групата след 3 изиграни срещи.

Англия е на три точки зад Гърция на втрото място в групата и знае, че победата над Финландия е задължителна. Английският тим ще се се стреми да избегне поредни загуби за първи път от юни 2022 г., където домакинското им унижение срещу Унгария предшества поражение с 0:1 от Италия в Лигата на нациите. Отборът на Финландия няма големи аргументи да победи Англия, но “Трите лъва” не трябва да подценяват съперника.

Финландия за момент изглеждаше на път да вземе първа точка в Лигата на нациите на УЕФА 2024-25, след като не успя да спечели точка или дори да вара гол в двата мача през септември. Попадението на Йоел Поянпало в 17-ата минута срещу Ирландия даде аванс на тима на Марку Канвера, но Роби Брейди вдъхнови съперника за обрат през второто полувреме. Бившето крило на Бърнли асистира за изравнителния гол на Лиъм Скейлс, преди самият Брейди да вкара победен гол в 88-ата минута.

Финландия се състезава във второто ниво на Лигата на нациите за трета поредна кампания, но в момента орловите сови са последни в групата и гледат към Лига С. Домакините имат три последователни поражения и е малко вероятно да избегнат четвърто такова при домакинството на Англия тази вечер от 19:00 ч.