Арда и ЦСКА 1948 показаха изравнени сили и поделиха точките
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима направиха 1:1 на "Арена Арда" в Кърджали

Арда и ЦСКА 1948 не успяха да се победят на старта на 16-ия кръг в шампионата и завършиха при резултат 1:1 на „Арена Арда“. Голмайсторът на столичани Камбуров откри в 62-ата, доближавайки се на 8 гола от рекорда на Петър Жеков, а Спас Делев изравни от дузпа четвърт час преди края на двубоя. Така Арда вече е на третото място с 28 точки, на две от втория Локомотив Пд и на четири от лидера Лудогорец. ЦСКА 1948 остава пети с 24 точки.

Първата голова ситуация създадоха домакините в 18-ата минута на двубоя. Спас Делев получи топката, финтира играч на „червените“ и прати към непокрития Ковачев, който от около 5 метра не успя да преодолее вратаря Наумов, след като стражът на гостите с изключителен рефлекс извади в корнер.

Русев от тима на ЦСКА 1948 отправи много силен удар на метри от пеналта, но прати над напречната греда.

Вратарят на „червените“ отново спаси своя тим в 35-ата. Спас Делев преодоля Василев и шутира с левия крак, но Наумов опази мрежата си суха.

Малко след началото на второто полувреме гостите се разминаха с гола, след като Василев би неточно в аут от добра позиция.

Гостите бяха по-активни в началото на втората част и натискът им даде резултат в 62-ата. Русев намери резервата Камбуров, който останал сам срещу вратаря ме сгреши – 0:1.

Домакините изравниха в 74-ата минута от дузпа, когато точен от бялата точка беше Спас Делев.

Двата тима продължиха с офанзивните си действия, но до края на двубоя не паднаха нови попадения.