Арда измъкна три точки от Левски с късен гол и спорно попадение
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кърджалийци спечелиха с 2:1 визитата си на "Герена"

Арда спечели трудно с 2:1 гостуването си на Левски в двубой от 15-ия кръг и се изкачи на третата позиция, като кърджалийци са с 27 точки, колкото има и вторият Локомотив Пловдив. Левски пък остава 10-и с 14 точки. Тимът на Николай Киров откри резултата в 41-ата минута чрез Матеус Леони. В 89-ата Левски изравни с попадение на Паулиньо, но минута по-късно Коконов донесе трите точки за гостите.

Играта беше равностойна през първите минути на двубоя, но положения за гол липсваха.

В 17-ата Коконов опита да засече от воле подаване отляво, но пропусна топката, тя стигна до Ковачев, който отправи мощен шут, само че в тялото на футболист на Левски.

В средата на първата част Патрик-Габриел Галчев се сблъска с Деян Лозев и се наложи да излезе извън терена, за да може лекарският екип да превърже главата му.

В 41-ата минута гостите откриха резултата. Спас Делев стреля много добре от фаул, но Николай Михайлов плонжира и с една ръка спаси. Коконов опита да направи добавка, но ударът му с коляно беше крайно неточен и се получи пас към Леони, който попречи на Даске да играе с топката. Французинът все пак отклони топката, тя се удари в гредата и попадна в Мартинов, той пусна към Леони и бразилецът с техничен удар с пета вкара в мрежата на домакините за 0:1. При гола обаче останаха сериозни съмнения за засада на Леони в момента, в който Коконов отклони топката към него.

Левски изпитваше трудности при организирането на нападението си и след почивката, а първият точен удар за домакините дойде в 60-ата минута, когато Ивайло Найденов прати в ръцете на Караджов, но по-скоро играчът на „сините“ искаше да центрира, отколкото да отбележи гол.

В 71-ата минута Леони можеше да сложи точка на спора с далечен изстрел, но топката мина близо до левия страничен стълб.

В 89-ата минута Левски се добра до изравнителното попадение. Паулиньо шутира от границата на наказателното поле, топката се отклони леко в Желев, Караджов опита да избие с крак, но топката се отклони в него и влезе в мрежата за 1:1.

Минута по-късно гостите шокираха Левски с втори гол. При бърза атака на Арда Коконов получи отляво и с топовен шут матира Николай Михайлов за втори път в мача, оформяйки крайното 1:2.