google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Арда записа впечатляващ успех с 3:2 над Ботев Пловдив на собствен терен в мач от 4-ия кръг на efbet Лига. Домакините изоставаха с 1:2 на полувремето, но с попадения на Иван Коконов и Спас Делев направиха пълен обрат след почивката, за да запишат втора поредна победа в първенството, с което се изкачиха на 3-ото място във временното класиране.

Ботев Пловдив откри резултата още в първите секунди на срещата, след като Атанас Илиев се възползва от грешка на Милен Стоев и прати топката във вратата на Васил Симеонов. В 7-ата минута “жълто-черните” имаха възможност за втори гол, но удар на Крис Добрев бе спасен от вратаря на домакините.

Арда бе напорист в средата на полувремето и изравни резултата в 29-ата минута. Спас Делев получи отличен пас на няколко метра от вратата на гостите, след което се справи с Работов и шутира, но ударът му бе отразен от Янко Георгиев. Топката обаче отиде в Иван Коконов, който се измъкна от Иван Бандаловски и на празна врата вкара за 1:1.

Дълбоко в добавеното време на първото полувреме пловдивчани отново поведоха. Мите Цикарски центрира в наказателното поле на Арда, където Атанас Илиев надскочи бранител на съперника и отправи удар с глава, като вратарят Симеонов нямаше шанс да избие и топката влетя в мрежата му – 1:2.

Началото на второто полувреме предложи опасни положения пред двете рати, като Светослав Ковачев и Атанас Илиев пропуснаха шансове за двата отбора.

В 69-ата минута Арда получи дузпа, след като топката срещна ръката на Славчо Шоколаров в наказателното поле. Иван Коконов стреля от бялата точка, като ударът му беше спасен от Георги Аргишалки, но топката попадна обратно у футболиста на Арда, който от близка дистанция не сбърка за 2:2, отбелязвайки втория си гол в мача.

В 85-ата минута Спас Делев хвърли в екстаз зрителите на “Арена Арда”. Деян Лозев центрира в наказателното поле, където Делев с акробатично изпълнение прати топката в мрежата на “жълто-черните” за 3:2. Това бе вторият гол на Спас Делев от началото на сезона.

Ботев Пловдив не успя да вкара изравнителен гол до края на мача и допусна второ поражание през сезона, като остана на 8-ото място в класирането с актив от 4 точки.