Арда приема осиротелия след смъртта на Никола Спасов Монтана
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
При успех тимът на Николай Киров ще се утвърди в Топ 3

Солидно представящият се Арда приема Монтана в емоционален сблъсък от 14-ия кръг в Първа лига, в който гостите от северозападния град ще се появят за първи път на терена след кончината на техния наставник Никола Спасов.

Арда приема осиротелия след смъртта на Никола Спасов Монтана 1

Треньорът, оставил трайна диря в българския футбол, загуби битката с коронавируса в началото на седмицата, а днес Монтана ще бъде предвождана от досегашния асистент на Спасов Светлан Кондев.

Заемащият трето място с 21 точки Арда, който все още не познава вкуса на поражението на собствения си стадион в Кърджали осъзнава отлично, че успех над Монтана ще утвърди отбора в челната тройка на класирането.

Наставикът на домакините Николай Киров не може да разчита на контузения централен защитник Петко Ганчев, както и на вътрешния полузащитник Емил Мартинов, който е наказан за натрупани жълти картони.

Най-вероятно мястото му в средата на терена ще бъде заето от Румен Руменов.

Монтана отседна в Момчилград за кратък лагер преди двубоя, а Кондев избра група от 19 играчи за дуела в Кърджали, който ще се състои днес от 13.00 часа.

Бранителят Валери Христов и нападателите Росен Кръстев и Ивелин Илиев не попаднаха в разширения състав на гостите. До последно под въпрос ще бъде централният зашитник Иван Михов, който все още чувства болки след операция на менискус.

Това ще бъде втория двубой между дватат тима на ниво Първа лига в Кърджали. През април 2019 година Арда постигна победа с 2:0 с голове на Венцислав Христов и Иван Коконов в началото на второто полувреме.

Вероятни състави:
Арда: Караджов, Лозев, Стоев, Сулака, Леони, Руменов, Котев, Ковачев, М. Александров, Делев, Коконов.

Монтана: Орлинов, Кики, Сенхаджи, Цонков, Башлиев, Д. Илиев, Я. Ангелов, Тасев, Балджийски, Минков, Бари.