Арда продължи с добрите резултати и надделя минимално над Локо София
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кърджалийци стигнаха до нов ценен успех

Отборът на Арда (Кърджали) се наложи у дома с минималното 1:0 над столичния Локомотив (София) в среща от петия кръг на efbet лига. След успеха “синьо-белите” вече имат актив от 7 точки и гордо заемат 5-ата позиция във временното класиране.

Единственото попадение в срещата дойде в 21-ата минута когато Лъчезар Котев прониза вратата на “железничарите”. Той бе точен с прецизен удар по земя извън границите на наказателното поле на Локомотив. До удара на Котев се стигна след чудесно изградена атака на домакините и доза креативност пред противниковата врата.

До края на мача Арда продължи да доминира. Кърджалийци владееха топката през по-голямата част от времето и създаваха по-чисти положения. Те дори не позволиха на своя съперник да направи точен удар във вратата охранявана от Анатоли Господинов.

В 85-ата минута страстите се нажежиха и нервите на Лука Иванов не издържаха. Той влезе грубо в краката на Джелал Хюсеинов и бе изгонен след като получи втори жълт картон от Радослав Гидженов.

Това бе трета загуба за Локомотив от началото на сезона. Преди това те бяха победени още от Локомотив (Пловдив) и Левски (София). Благодарени на двата успеха над Ботев (Враца) и Пирин (Благоевград) обаче те заемат 8-ма позиция с актив от 6 точки.