Манчестър Сити тайно работи над траснфера на талантлив белгиец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" се опитват да привлекат Жереми Доку

През този летен прозорец, подобно на може би всеки един досега, не липсват трансферни саги, които постоянно са под светлината на прожекторите и най-малките подробности около тях биват мигновено отразени от медиите. През този прозорец обаче Манчестър Сити е може би единственият отбор, който успява доста умело да прикрива своите ходове и да действа бързо и сигурно в преговорите с набелязаните от тях играчи. По този начин те успяха да си осигурят подписите на хъратското дуо Матео Ковачич и Йошко Гвардиол, за които света разбра едва след като всичко бе договорено. “Гражданите” планират да действат по същия начин и със следващата си цел – Жереми Доку.

За трансфера на Доку в Сити почти не се говори, както не се говори достатъчно и за уменията на самия играч. Доку е 21-годишен футболист, който играе като крило. Той е със силен десен крак, което логично означава, че се чувства по-комфортно на левия фланг, където има по-голяма свобода да импровизира. Високият едва 173 сантиметра белгиец разполага със завидна физика, невероятна скорост и феноменален дрибъл. Той е много остър в пробивите си и създава неприятности дори на най-опитните бранители.

Доку по принцип не отговаря на профила на типичния играч за стила на Пеп Гуардиола. Испанецът предпочита да вижда повече подавания, докато Доку често се увлича в индивидуални действия. В последно време обаче Гуардиола започна да налага и такива играчи, тъй като разбра, че тимът му се нуждае от вариативност във фаза атака.

Най-вероятно настоящия отбор на Доку, френския Рен, няма да пусне звездата си за по-малко от 30 милиона евро. Това обаче не би следвало да бъде проблем за “гражданите”, които не са харчили големи суми това лято.