Унай Емери набеляза трансферна цел на Юве, Астън Вила не се шегува
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Виланите" имат големи амбиции

Мениджърът на Астън Вила Унай Емери е набелязал поредния играч за “дрийм тима”, който гради на “Вила Парк”. След привличането на Муса Диаби от Байер Леверкузен, специалистът се е насочил към италианския талант Николо Дзаниоло.

Да убеди Дзаниоло да премине в Астън Вила обаче няма да бъде никак лесна задача за Унай Емери. Причината за това е, че италианския гранд Ювентус следи ситуацията с полузащитникът от доста време насам. Куриозното в случая обаче е факта, че Астън Вила може да предложи участие в евротурнирите на Дзаниоло, а Ювентус не. “Виланите” завършиха на седмо място през миналия сезон и трябва да преминат само последния квалификационен кръг на Лигата на конференциите, за да се доберат до груповата фаза на турнира. Във въпросния двубой те ще срещнат един измежду Хибърниънс и Люцерн. Ювентус, от друга страна, получиха наказание от УЕФА и през следващия сезон няма да са част от евротурнирите.

Въпреки това обаче битката за Дзаниоло ще бъде оспорвана. Бившият полузащитник на Интер и Рома, който в момента играе в Галатасарай най-вероятно ще струва на новия си отбор сума близка до 30 милиона евро. Очаква се офертите за него да завалят в следващите дни.