Арда шокира Берое в Стара Загора и влезе в Топ 5
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Спас Делев наказа бившия си тим през втората част на двубоя

Арда измести ЦСКА от петото място в efbet Лига след успех с 1:0 като гост на Берое. Спас Делев вкара на бившия си тим в 56-ата, с което донесе трите точки за отбора на Николай Киров. Така Берое пропусна да изпревари втория Лудогорец и да се доближи на две точки от лидера Локомотив (Пд). Заралии остават четвърти с 18 точки.

През първите 45 минути на двубоя липсваха чисти положения, като Берое имаше лек превес във владеенето на топката. В началото на срещата заралии се задържаха по-често в половината на Арда, но без това да донесе някакви ползи за тима на Херо.

В 11-ата Еривалдо нанесе удар с глава към близката греда, но на голлинията имаше играч в синьо, който изби.

Сулака се намеси навреме в 34-ата, избивайки точно преди Кукула да отправи удар към вратата.

Секунди преди последния съдийски сигнал Октавио не успя за малко да засече хитро подаване на Хасани през няколко играчи на Арда.

В 51-ата Гаюс Макута пробва удар от малък ъгъл, топката се отклони в Милен Желев, след което се отби в страничната греда и излезе в корнер.

Светослав Ковачев изведе Спас Делев сам срещу Генадий Ганев в 56-ата, при което деветката на Арда наказа бившия си тим с точен шут. Това бе и първият точен удар за кърджалийци от началото на срещата.

Спас Делев пробва и още на два пъти да увеличи головия си актив, но без особен успех.

В 63-ата никой от отбраната на Берое не покри Петко Ганев, който засече с глава центриране от левия фланг, но за радост на домакините топката се отби в сглобката на вратата.

Домакините така и не успяха да намерят верния път към вратата на Арда и допуснаха поражение с 0:1.