Арда си проправи път до Топ 3 след успех над Царско село
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кърджалийци спечелиха с 2:0 в последния мач от 13-ия кръг на efbet Лига

Арда спечели с 2:0 домакинския си мач срещу Царско село и влезе в челната тройка на класирането. И двата гола в последния мач от 13-ия кръг паднаха преди почивката – първо Румен Руменов откри резултата в 33-ата, а Светослав Ковачев отбеляза страхотен гол от фаул в 40-ата. Така Арда вече е с 21 точки, колкото има и ЦСКА, но кърджалийци са с по-добра голова разлика. Царско село е с 13 точки на 9-ото място. Лидер е Лудогорец с 26 точки, следван от Локомотив (Пд) с 24, но „смърфовете“ са и с мач по-малко от разградчани.

Играта бе двуостра през първите минути на двубоя, като първо домакините имаха шанс да открият резултата, но Мартинов пропусна от няколко метра от вратата. Столичани отвърнаха с опасна атака, при която Васев намери Будинов, който обаче не успя да затрудни Караджов.

В 14-ата късметът бе на страната на гостите, след като Кавдански опита да изчисти, но за малко да си вкара в собствената врата, все пак кълбото срещна гредата и резултатът остана непроменен.

Вратарят на Царско село Джони Пласид се намеси с вещина при удар на Спас Делев, при който имаше и рикошет, а няколко минути по-късно опази и след техничен изстрел на Мартинов.

В 33-ата минута Спас Делев комбинира с Котев, той разтегли към Румен Руменов, който с плътен шут откри резултата.

Седем по-късно домакините удвоиха аванса си след страхотно изпълнение на Светослав Ковачев. Футболистът на Арда стреля директно от фаул, използвайки лошото позициониране на Пласид, и прати над вратаря в далечния ъгъл.

След почивката Арда продължи да бъде по-дейният тим в атака, а в 65-ата домакините бяха много близо до класическия резултат. Спас Делев пусна технично с пета за Леони, той продължи към Коконов, който от линията на малкия пеналт стреля в ъгъла на вратаря.

В 79-ата Спас Делев проби добре отляво, но ударът му бе отклонен в корнер, а няколко минути след това нападателят на Арда направи нов пропуск.