Арда удари Ботев на “Лаута” с късен гол на Ради Василев
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Арда и Ботев (Пловдив) завършиха при резултат 1:0 в мач от група Б на втората 8-ца в efbet Лигата. През първото полувреме двата отбора си размениха по една греда, а гол на Лъчезар Балтанов бе неправилно отменен заради засада. В 81-рата минута Радослав Василев донесе победата за символичните домакини.

Трите точки помагат на Арда да изпревари точно Ботев в подреждането, като и двата тима със сигурност ще участват в баражите за място в Лига Европа.

Интересен факт е, че мачът се игра на стадион „Локомотив“ в Пловдив, тъй като стадионът в Кърджали все още не е готов да посрещне мачове от първенството.

Николай Киров заложи на интересна схема 3-4-3 с халф-бекове, който се връщаха като крайни бранители, при атаките на Ботев.

#МачкайАРДА #СамоАРДА #ПФКАРДА #PFCARDA 💙🙌

Posted by ПФК Арда / PFC Arda on Monday, June 29, 2020

Ферарио Спасов отговори със най-добрия си състав, а на пейката на “канарчетата” седнаха голям брой юноши на клуба. Прави впечатление, че Джонатан Перейра е използван като вътрешен полузащитник, въпреки че оригиналната му позиция е като краен бранител.

Стартов състав за мача с Арда#botevplovdiv #arda

Posted by Botev Plovdiv on Monday, June 29, 2020

Първата опасна ситуация дойде в 4-тата минута, когато Тошко Неделев намери Джонатан Перейра от корнер. Последният се бе извисил над отбраната на Арда и стреля с глава. Топката тупна в земята, но след това прескочи вратата, пазена от Месут Юсуф.

Домакините отговориха с отлична атака в 11-тата минута. Спас Делев получи отдясно, финтира и центрира към пеналтерията, където няколко сантиметра не достигнаха на Ради Василев да засече в мрежата. Все пак центрирането попадна точно във очертанията на вратата, но Янко Георгиев внимаваше и се намеси авторитетно.

Двата отбора наложиха високо темпо, а опасните атаки следваха една след друга, но без точни удари в някоя от двете врати.

В 27-тата Ботев отбеляза, но попадението бе грешно отменено заради отсъдена засада. Слави Шопов стреля отлично от границата на наказателното поле, но топката срещна гредата и се върна към наказателното поле на Арда, където Лъчезар Балтанов бе оставен сам и с глава я прати в мрежата. Страничния съдия обаче вдигна флага. Повторенията показаха, че футболист на Ботев бе в нередовна позиция, но това не бе Балтанов, а голът трябваше да бъде зачетен.

Само 7 минути по-късно почти същата ситуация се повтори пред другата врата. Спас Делев намери пространство пред пеналтерията на Ботев, а ударът му бе спрян от гредата. Топката се върна назад и футболист на Арда опита да добави, но бе спрян от коректно отсъдена засада, а и Янко Георгиев също успя да парира удара.

Край на първото полувреме.

Posted by Botev Plovdiv on Monday, June 29, 2020

В началото на второто полувреме Арда имаше отлична възможност да отбележи. „Сините“ направиха хубава контраатака и след грешка в защитата на „канарчетата“ топката стигна до Спас Делев, който обаче бе блокиран точно току пред гол линията. Последва удар на Иван Коконов, който бе избит в ъглов удар.

В 67-тата Тодор Неделев бе много близо до това да разпечата вратата на Арда. Голямата звезда на гостите получи топката на около 30 метра от вратата на Юсуф и мигновено отправи страшно силен удар, който разтресе напречната греда.

В 81-тата минута Арда успя да открие резултата. Домакините разиграха на късо ъглов удар/ Топката достигна до Светослав Ковачев, който я прати към наказателното поле. Там Янко Георгиев понечи да боксира, но туко пред него Ради Василев успя да засече коженото кълбо в мрежата на Ботев.

Стартови състави:

Арда (Кърджали): Юсуф, Стоев, Мартинов, Руменов, Георгиев, Делев, Ковачев, Василев, Коконов, Леони, Крумов;

Ботев (Пловдив): Георгиев, Филипов, Работов, Бандаловски, Марин, Перейра, Балтанов, Неделев, Шопов, Тонев, Вутов;