Арда удари Черно море и се изравни с третия Локо Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кърджалийци спечелиха с 1:0 с гол на Иван Тилев

Арда се изравни по точки (38) с третия Локомотив Пловдив след домакинска победа с 1:0 над тима на Черно море. Единственото попадение в мача отбеляза Иван Тилев малко преди почивката. „Моряците“ остават на седмата позиция с 25 точки след 20 изиграни мача. Това бе и първа победа на Арда в елита срещу варненци.

Първи шанс за откриване на резултата се откри пред домакините в 5-ата минута на двубоя. Спас Делев получи добро извеждащо подаване, но не успя да си поведе добре, а освен това Георги Георгиев излезе и скъси ъгъла, блокирайки удара на Делев.

В 31-ата пък късметът покри Арда, когато след удар на Илиан Илиев-младши кълбото се отби в левия страничен стълб.

Минута преди края на редовното време домакините поведоха. Иван Тилев беше абсолютно непокрит и получи на границата на наказателното поле, овладя топката, след което с техничен шут прати в горния десен ъгъл. Гостите имаха претенции, че топката е напуснала очертанията на терена при организиране на атаката на Арда от страна на Коконов, но попадението бе зачетено.

През второто полувреме „моряците“ вдигнаха оборотите и владееха по-дълго топката, но головите ситуации липсваха. Най-чисто положение имаше Илиев в 79-ата минута, но ударът му от фаул мина над целта.

Малко преди края на двубоя гостите искаха дузпа за нарушение на Милен Желев срещу Велислав Василев, но не последва сигнал от страна на рефера Георги Кабаков.