Арестуваха агента на Де Бройне за пране на пари, жалбата е от играча
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Патрик де Костер – агентът на звездата на Манчестър Сити Кевин Де Бройне, е бил арестуван в четвъртък след повдигнати обвинения за фалшификации и пране на пари.

Всъщност жалбата срещу де Костер е подадена от самия играч, а разследването, водено от прокурора Мишел Клейз, е започнало още миналата година.

Ябълката на раздора са комисионните на де Костер от трансферите на Де Бройне от Челси във Волфсбург – сделката от януари 2014 година беше на стойност 22 милиона евро, както и преминаването му от германските “вълци” в Манчестър Сити през август 2015 година срещу 75 милиона евро.

Арестуваха агента на Де Бройне за пране на пари, жалбата е от играча 1

Де Бройне твърди, че агентът го е излъгал с цел да му преведе по-малко от полагащата му се сума, а освен това е информирал властите за използвана от Де Костер офшорна компания в Лихтенщайн, с която той изпирал парите от трансферите, в които имало и безотчетни средства.

В четвъртък офисите на мениджъръската агенция на Де Костер са били претърсени, след което се е стигнало до неговия арест.

Магистратът Ерик ван Дуйсе потвърди ареста на агента.

“Патрик Де Костер е арестуван за фалшификация и пране на пари,” заяви ван Дуйсе. “Той беше преведен в затвора след решението на разследващия съдия в Брюксел. Разследването е резултат от жалба на Кевин Де Бройне.”

Според белгийските медии Де Костер е бил освободен след прекараната нощ зад решетките, а тепърва ще стане ясно кога ще се яви отново пред съда.