google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шампионът в полутежката категория на UFC джон Джоунс отново се забърка в неприятности с американските власти.  Полицията в Албъкърки е арестувала бойния атлет в четвъртък сутринта, след като Джоунс е спрян за проверка на пътя и е установено, че шофира в нетрезво състояние. Към мотивацията за ареста на боеца е и „невнимателна употреба на огнестрелно оръжие“. По-късно през деня Боунс е бил освободен от ареста под гаранция. По информация на американски журналисти, в колата на боеца е намерена отворена бутилка алкохол. Друго констатирано нарушение е, че Джоунс е карал без застраховка.

Всичко започва със сигнал подаден до полицията, в който се съобщава за изстрели. Пристигналият екип открива пистолет под седалката на колата на шампиона, който твърдял, че не знае нищо за изстрелите. Полицаите забелязали, че Джоунс се държи неадекватно, а минути по-късно самият той признал за употребата на забранени вещества. Обяснил, че е шофирал по-рано през деня в това състояние и възнамерява да го направи по-късно. Полицаите направили тест, който да установи колко е количеството алкохол прието от боеца.  Резултатите на дрегера показали, че Джон е употребил два пъти повече алкохол от допустимата граница за управление на МПС. Полицейските власти в Албакърки обясниха, че ще проверят дали с оръжието намерено под седалката на Боунс не е извършено друго престъпление.

Инцидентът с шампиона в полутежка категория е поредната изцепка,  с която Джоунс влиза в спортната криминална хроника.  През 2012-та година той беше арестуван отново за шофиране в нетрезво състояние. Тогава шампионът заби колата си в стълб и се призна за виновен по обвиненията, плати глоба и остана без книжка за 6 месеца. Изпълненията на боеца продължават през 2015-та, когато премина с колата си на червено, заби се в два автомобила, катастрофира и остави наранена бременна жена. Тогава полицията го обяви за издирване, той се предаде, а Темида му даде 18 месеца пробация.

След завръщането си обратно в клетката Джоунс е в серия от три поредни победи и защита на колана си в полутежка категория. Той победи последователно Антъни Смит, Тиаго Сантос и Доминик Рейес. От UFC следят случващото се с боеца в момента и обявиха, че в момента са в постоянна връзка с мениджърския му тим като събират необходимата информация по случая.

Джон Джоунс арестуван за пореден път