Армейците от София уплашиха БАТЕ Борисов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Сблъсъкът с лидера в българското първенство ЦСКА София е бил най-малко желаният в лагера на БАТЕ Борисов, признава старши треньорът на беларуския тим Кирил Альшевский.

Пред най-популярното местно издание “Пресбол” 38-годишният руският наставник, който започва треньорската си кариера на 21, не скрива притесненията от предстоящата визита в София.

Според жребия, изтеглен вчера в Нион, ЦСКА ще бъде домакин именно на БАТЕ във втория предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят ще се състои на 17 септември.

„Определено най-малко искахме да ни се падне армейският отбор от София,” откровен е Альшевский. “Ще ги проучим и ще се подготвим добре, за да продължим в следващия кръг. Какво знаем за съперника? Те са силен отбор, който сега е първи в класирането с амбиции да се бори за най-челните места.

“Имат много добри легионери – от Нидерландия, Франция, Сенегал, Бразилия и национали на България. Очакваме много трудна конфронтация.

“Ще пратим човек да гледа мача им с Черно море след паузата за националните отбори. Доста от нашите момчета ще имат тежко пътуване до Казахстан с националния отбор. А и в България е доста горещо през септември.”

В същото време стана ясно, че при успех срещу БАТЕ формацията на Стамен Белчев ще се изправи срещу съвсем преодолими съперници в третия предвариетелен кръг.

Датският Сондериске, както и някой от победителите в сблъсъците Б36 Торшавн (Фарьорски острови) – Дъ Ню Сейнтс (Уелс), Ренова (Северна Македония) – Хайдук Сплит (Хърватия) и Олимпия Любляна (Словения) – Жрински Мостар (Босна и Херцеговина), биха могли евентуално да застанат на пътя на ЦСКА.