Арсенал активира освобождаващата клауза на Томас Партей

Прочетена:1263
Арсенал активира освобождаващата клауза на Томас Партей 1
0 0

Арсенал направи късна оферта за Томас Партей от Атлетико Мадрид малко преди да затвори трансферния прозорец тази вечер. Националът на Гана, който има освобождаваща клауза от 45 милиона британски лири, е приоритетна цел на “артилеристите” още от началото на лятото.

През последните няколко месеца се проведоха дискусии с Атлетико, като Арсенал се надяваше да привлече халфа срещу трансферна сума малко по-малка от освобождаващата му клауза, но Атлетико постоянно заявяваше, че единственият начин, според който Партей ще напусне това лято, е ако тази клауза бъде активирана.

По-рано от Арсенал заявиха, че исканата сума от Атлетико е твърде висока, но Goal съобщава, че позицията им вече се е променила и лондончани са готови да изпълнят клаузата и да заплатят 45 милиона паунда за футболиста.

Говорейки за възможни нови попълнения след победата с 2:1 срещу Шефилд Юнайтед в неделя, треньорът Микел Артета успокои феновете, че клубът ще направи всичко възможно, за да добави играчи към състава преди крайния срок в понеделник вечерта.

„Това, което мога да гарантирам, е, че правим всичко възможно, за да се случи това, независимо дали ще го постигнем или не, не знам“, каза испанецът, когато обсъждаше възможността за привличане на нови играчи на “Емиратс”.

Партей, заедно с халфа на Лион Усем Ауар, който сега потвърди, че ще остане във френския клуб още една година, бяха основните трансферни цели на Арсенал това лято. Партей иска да премине в Арсенал и очаква сключването на сделката. “Артилеристите” направиха своя ход и се опитват да финализират трансфера преди крайния срок тазивечер.

Сподели