Арсенал е в най-добра позиция да подпише с Гонсало Инасио
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Защитникът на Спортинг Лисабон е трансферна цел на доста големи отбори

Според информация на португалското издание A Bola, Гонсало Инасио е в трансферните планове на Арсенал. И не само това, а „артилеристите“ са най-добре позиционираният клуб за привличане на португалския национал, чиято освобождаваща клауза е на стойност 60 милиона евро. Междувременно защитникът на Спортинг е трансферна цел и на Ливърпул.

Гонкало Инасио е един от най-добрите млади защитници в света, като той се развива все повече, откакто влезе в първия отбор на Спортинг Лисабон. 22-годишният футболист също израства на международната сцена – направи своя дебют за националния отбор тази година.

Португалският национал има над 150 мача за Спортинг и може да се похвали с 14 гола и 8 асистенции. Но “зелено-белите” нямат контрол върху дългосрочното бъдеще на Инасио поради освобождаваща клауза в договора му. Така че желаещите клубове могат да задействат клаузата, за да го отведат далеч от стадион “Жозе Алваладе”.

Младежът няма недостиг на ухажори, като дори и Реал Мадрид го следи. Но в момента Арсенал е фаворит за подписа на централния бранител. “Топчиите” ще искат да направят през зимата важни трансфери, които да им помогнат да спечелят титлата в Англия.