Ливърпул надви Бърнли и поведе във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" дръпнаха с две точки пред Арсенал, който е с мач по-малко

Отборът на Ливърпул записа успех с 2:0 при визитата си на тима на Бърнли в среща от 19-ия кръг на Висшата лига на Боксинг дей. Първото попадение на “Търф Муур” отбеляза Дарвин Нунес още в 6-ата минута, а в края на мача влезлият от пейката Диого Жота окончателно сложи точка на спора.

С този успешен резултат воденият от Юрген Клоп отбор събра актив от 42 точки и има две повече от втория Арсенал. “Топчиите” предстои да играят в този кръг, като на 28-и декември посрещат Уест Хем.

Юрген Клоп започна двубоя със Салах, Нунес и Гапко в предни позиции, докато Луис Диас и Диого Жота останаха на пейката. Унгарският национал Доминик Собослай получи почивка, след като изигра пълни 90 минути срещу Арсенал преди 3 дни.

Ливърпул организира добра атака в 6-ата минута и откри резултата. Коди Гакпо намери Дарвин Нунес, който с шут от границата на наказателното поле вкара за 0:1.

“Червените” доминираха и след отбелязания гол. Салах и Гакпо направиха пропуски пред вратата на Трафърд. В 29-ата минута Коди Гакпо дори реализира, но голът бе отменен за фаул в атака.

В 34-ата минута Мо Салах се размина с красиво попадение. В 40-ата минута вратарят на домакините направи чудесно спасяване при шут на Ендо, след което спря и Салах.

След почивката нещата на “Търф Муур” се промениха. Двубоят бе доста равностоен, като Бърнли имаше шансове за изравнителен гол. В 68-ата минута Гумдмундсон пропусна добра възможност с глава.

Малко след появата си в игра Доминик Собослай пропусна да вкара втори гол за гостите. Друга резерва в състава на Клоп – Луис Диас, бе спрян от Джеймс Трафърд в 88-ата минута.

В 90-ата минута португалският национал Диого Жота направи резултата 2:0 след асистенция на Диас. Така само шест минути след появата си в игра Жота реализира и гарантира трите точки на мърсисайдци.