google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят Патсън Дака може да продължи кариерата си във Висшата лига

Според информация на The Guardian, замбийският нападател Патсън Дака е наблюдаван от редица клубове от Висшата лига за възможен трансфер в бъдеще. Четири от отборите от “Голямата шестица” – Арсенал, Ливърпул, Тотнъм и Манчестър Сити, следят отблизо неговия прогрес и битката за трансфер на 22-годишния футболист може да е много сериозна.

Патсън Дака се присъедини към Залцбург през лятото на 2017 г., но едва през сезон 2019/20 той най-накрая успя да пробие в състава на австрийските гиганти. След като вдъхнови младежкият отбор за триумфа в Младежката Шампионсак лига през миналия сезон, то нямаше как да не получи шанс в първия отбор. Дака проби в състава още след трансфера на Ерлинг Халанд в Борусия Дортмунд по-рано тази година, а статистиката на 22-годишния младеж през този сезон е просто зашеметяваща Дака е изиграл 17 мача във всички състезания за Залцбург, като има 15 гола и 5 асистенции, за да покаже потенциала си. Неговият прогрес заинтригува отборите на Арсенал и Ливърпул, както и други клубове от Висшата лига.

Арсенал изпадаше в какви ли не проблеми през този сезон, като продукцията им в атака остави много да се желае. Докато играчи като Александър Лаказет, Уилиан и Букайо Сака не впечатлиха, както и слабата форма на капитана Пиер-Емерик Обамеянг, то Микел Артета има нужда от нов играч. „Артилеристите“ трябва да подпишатс  креативен полузащитник, но изглежда, че привличането на нападател също е на дневен ред, което обяснява спекулациите, че Арсенал може да привлече Диего Коста.

Патсън Дака обаче би бил по-добър трансфер за Арсенал, като се има предвид фактът, че най-добрите му години са пред него. Що се отнася до Ливърпул, 22-годишният младеж може би е по-скоро като резервен вариант за Юрген Клоп. Шампионите на Висшата лига имат много силни играчи в атака в лицето на Роберто Фирмино, Садио Мане и Мохамед Салах, а и Диого Жота също се представя страхотно след трансфера си от Уулвс.