Арсенал и още три отбора от Висшата лига следят Юнус Муса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арсенал е сред четирите отбора от Висшата лига, които наблюдават обещаващото крило на Валенсия Юнус Муса

Според ексклузивна новина на 90Min, Арсенал се стреми да си върне обещаващия талант Юнус Муса. „Артилеристите“, заедно с други три тима от Висшата лига – Лийдс Юнайтед, Уулвс и Евертън, проявяват интерес към крилото на Валенсия.

В новината не се уточнява от колко време Арсенал или някой от другите заинтересовани клубове следят Муса, но квартетът от Висшата лига в момента има сериозен интерес към крилото, който си спечели титулярно място състава на първия отбор на Валенсия през този сезон.

Юнус Муса стана най-младият голмайстор на Валенсия, след като намери мрежата срещу Хетафе при равенството 2-2 през сезон 020/21 Ла Лига. 17-годишният младеж играе роля във всеки мач от Ла Лига за Валенсия. Въпреки че играе за Англия в различни възрастови групи, Муса изглежда е обещал да играе за представителния тим на САЩ и вече има 2 мача за Щатите. Муса все още не е взел решение за коя държава да играе, като Футболната власт на Англия, Гана и Италия също се опитват да убедят 17-годишния играч да представлява техния отбор.

Юнус Муса е юноша на Арсенал като в периода 2012 – 2019 г. е част от академията на “артилеристите”. След това преминава във Валенсия и играе за втория отбор, преди да получи шанс в представителния тим на “прилепите”.

Арсенал показа афинитет към привличането на бъдещи суперзвезди, а не към трансфери на доказан играчи в първия отбор и Муса се вписва точно в този план. Финансовите условия на Валенсия също могат да направят перспективата да изглежда сделката  по-реалистична, въпреки че клубът от Ла Лига се стреми да обвърже 17-годишния младеж с нов дългосрочен договор.

За Арсенал съществува и проблемът с конкуренцията, като Лийдс, Уулвс и Евертън имат интерес към Муса. И трите клуба са имали силни стартове за сезона и ще бъдат добра опция за Муса. “Топчиите” обаче са във водеща позиция в битката за 17-годишен младеж, тъй като той е изкарал седем години в клуба.