Арсенал и Тотнъм следят младата звезда на Валенсия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хави Гера може да направи голям трансфер през 2024 г.

Доста клубове от Висшата лига се стремят да подпишат с полузащитника Хави Гера от Валенсия през последните месеци. Най-сериозен интерес към 20-годишния халф има от Арсенал и Тотнъм, но Нюкасъл и Уест Хем също го следят.

Испанският полузащитник е високо ценен в Европа и има голямо бъдеще пред себе си. Той може да се развие в ключов играч и за четирите клуба от Висшата лига и ще бъде интересно да видим къде ще продължи кариерата си. Справедливо е да се предположи, че качествен играч ще иска да се състезава на най-високо ниво и преминаване във Висшата лига би било идеално за него. Халфът има освобождаваща клауза от 100 милиона евро в договора си и е трябва да се предположи, че Валенсия няма да иска да го продаде на ниска цена.

Талантливият млад полузащитник се утвърди като ключов играч за Валенсия и със сигурност е достатъчно добър, за да играе редовно в клуб от Висшата лига. Въпреки че обявената цена изглежда като доста висока в момента, Хави Гера има потенциала, за да се развие в плеймейкър от световна класа и да разгърне таланта си през следващите сезони.

Арсенал трябва да добави повече креативност и контрол в средата на терена. Хави Гера може да бъде идеалната дългосрочна алтернатива на Жоржиньо. Междувременно Нюкасъл е възможно да се нуждае от централен полузащитник, ако Сандро Тонали бъде наказан за участието си в скандал с незаконни залагания. 20-годишният полузащитник на Валенсия би бил страхотна придобивка за “свраките”.