Арсенал не желае да продава Аарън Рамсдейл през януари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" няма да се разделят със своя 25-годишен вратар през януари въпреки интереса от доста клубове

Според информация на Football Insider, Аарън Рамсдейл е свързван с преместване от Арсенал. 25-годишният вратар вече не е сигурен титуляр и обмисля сериозно бъдещето си. Артилеристите обаче нямат никакво намерение да го продават през зимния трансферен прозорец.

Рамсдейл се присъедини към Арсенал през лятото на 2021 г. Той се представяше много добре и се превърна в един от най-важните играчи на клуба. 25-годишният вратар изигра огромна роля в силното представяне на тима през миналия сезон. Той се включи в 46 мача през миналата кампания и запази общо 15 сухи мрежи. Очакваше се той да продължи на вратата, но през лятото тимът на Микел Артета реши да подпише с Давид Рая от Брентфорд. Испанският национал се присъедини към “топчиите” с първоначална сделка под наем, но има опция за закупуване. Пристигането на Рая промени нещата и Рамсдейл се озова на пейката.

Английският национал Рамсдейл започна в първите четири мача от сезона, но не участва във всеки от последните им осем мача в първенството и Европа. В резултат на това 25-годишният футболист, който има договор до 2026 г., е свързван с напускане на клуба. Артилеристите обаче нямат намерение да се разделят с 25-годишния футболист през януари. Арсенал е наясно със ситуацията и нарастващия проблем около вратарския пост, о те не искат да продадат Рамсдейл по средата на кампанията.