Тотнъм срази Кристъл Палас за четвърта поредна победа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шпорите" отвориха разлика от пет точки на върха във Висшата лига

Тотнъм записа успех с 2:0 като гост на Кристъл Палас в първи мач от 10-ия кръг на Висшата лига. За “шпорите” това бе четвърта поредна победа в английското първенство и те отвориха разлика на върха в класирането. Воденият от Агне Постекоглу отбор вече имат 26 точки – с пет повече от Манчестър Сити и Арсенал.

И двата гола за Тотнъм на “Селхъст Парк” паднаха през второто полувреме. Джоел Уорд прати топката в собствената си врата в 53-ата миута, а Хюн-мин Сон отбеляза за 2:0 в 66-ата минута. Тотнъм не допусна много положения пред вратата си и бе близо до това да запази трета поредна суха мрежа във Висшата лига.

Дълбоко в добавеното време обаче домакините вкараха почетно попадение чрез Джордан Аю. Време за повече нямаше и Кристъл Палас остана с празни ръце от лондонското дерби.

Кристъл Палас допусна нова загуба след поражението с 0:4 от Нюкасъл в миналия кръг. “Орлите” са на 11-ото място в таблицата с актив от 12 пункта.

Тотнъм пък постигна осмия си успех от началото на сезона и продължава да чупи клубни рекорди с Агне Постекоглу начело. В следващия кръг отборът от Северен Лондон има дерби с Челси на 6 ноември.