Арсенал обмисля шокиращ трансфер на Квича Кварацхелия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
,,Артилеристите" искат да направят състава си още по-широк и още по-звезден

Арсенал обмисля дързък ход за привличането на звездата на Наполи и Грузия – Квича Кварацхелия. 22-годишният футболист излезе на сцената през миналия сезон, след като Наполи спечели титлата в Серия А.

Спекулациите около бъдещето на 22-годишния играч утихнаха през последните седмици, но според Football Transfers, Арсенал обмисля сега да направи изненадващ удар. ,,Артилеристите” имат големи надежди, че такъв трансфер може да се случи, поради положителните взаимоотношения, които имат с новия спортен директор на Наполи – Мауро Мелузо, който им помогна през януари за привличането на Якуб Кивиор от Специя. Освен това се споделя, че Арсенал все повече се надява да се случи тази сделка поради факта, че нападателят Виктор Осимен, който също беше сред кандидатите да напусне Наполи, сега вероятно ще остане в Неапол. Въпреки това, статитята твърди, че Наполи все пак ще опита да запази в състава си грузинската звезда.

Квича Кварацхелия вкара 14 гола и направи 17 асистенции в 43 мача във всички турнири, като беше, може би, най-важният играч на ,,неаполитанците”. Никой футболист не направи повече асистенции в първенството от 13-те на Кварацхелия през миналия сезон, а крилото спечели няколко индивидуални награди заедно със Скудетото. Кварацхелия беше обявен за MVP на Серия А и млад играч на сезона в Шампионската лига.