Кристъл Палас ще се бори за подписа на италиански национал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" ще се опитат да вземат 19-годишния Уилфред Нонто от Лийдс Юнайтед

Футболистът на Лийдс – Уилфред Нонто, е в полезрението на Кристъл Палас. “Орлите” търсят ново крило през летния трансферен прозорец и искат да вземат 19-годишния италиански национал.

Нонто прекарва по-голямата част от младежките си гдоини в Италия. Той беше част от младежката дивизия на Интер Милано в продължение на няколко години, преди да започне професионалната си кариера във ФК Цюрих. Но италианският национал не се задържа дълго в Швейцария и премина в Лийдс Юнайтед миналото лято.

Футболистът влизаше и излизаше от титулярния състав на “белите” през сезон 2022/23. В крайна сметка Лийдс Юнайтед изпадна от Висшата лига, но въпреки това Нонто успя да запише добър рекорд от четири гола и четири асистенции в 28 изяви за тима. Изглежда, че престоят на футболиста на “Елън Роуд” може да приключи само след един сезон, като няколко клуба от Висшата лига искат да го привлекат. Нонто е свързван с Астън Вила и Евертън, а сега и Кристъл Палас е сред ухажорите му.

„Орлите“ бяха напуснати от Уилфред Зара, а Майкъл Олизе също може да си тръгне от “Селхъст Парк”. Затова е нормално Кристъл Палас да търси нови хора в атака. 19-годишният италиански национал Нонто е запознат с футбола във Висшата лига и със сигурност бързо ще се впише в състава на “орлите”.