Арсенал планира бъдещ трансфер на испански халф
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мартин Субименди от Реал Сосиедад може да премине в Арсенал през 2024 г.

Според авторитетното испанско издание Fichajes, Арсенал е сред отборите, които се интересуват от халфа Мартин Субименди и може да направят оферта за звездата на Реал Сосиедад през 2024 г. Артилеристите може дори да се опитат да подпишат с 24-годишната звезда от Ла Лига през януари, ако Микел Артета има необходимост от нови играчи през зимния трансферен прозорец.

Арсенал имаше добър трансферен прозорец, но все още в тима има проблем с дълбочината на състава на някои постове. Освен това травмата на Юриен Тимбър носи главоболия за Артета в защита. Също контузен е и халфът Томас Партей, който все пак е успешно заменен от Деклан Райс.

През зимата има голяма вероятност Арсенал да иска да привлече още един опорен халф. “Топчиите” отново са свързвани със Субименди, който може да изглежда като дългосрочен заместник на Партей. 24-годишният футболист остава верен на Реал Сосиедад до момента. Въпреки че и Барселона има интерес към него, той продължава да играе за баските. Това обаче може да се промени през 2024 г. Арсенал остава запален по идеята да го привлече в състава си, като и треньорът Артета много харесва качествата му.

24-годишната звезда на Ла Лига има освобождаваща клауза от 60 милиона евро в договора си и всичко, което Арсенал или други кандидати трябва да направят, е да я активират. Предвид сумите, давани за някои футболисти на пазара, то парите за Мартин Субименди не изглеждат чак толкова много.