Черно море ще закупи нападател на Крузейро, пристига тази седмица
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Брено Тейшейра ще замени Матеус Машадо на "Тича"

Новата бразилска перла в селекцията на Черно море – Брено Тейшейра, ще пристигне във Варна тази седмица. Варненският клуб ще плати трансферна сума на Крузейро за футболиста, който идва в Черно море с мисията да замени продадения в Зулте Варегем Матеус Машадо.

Тейшейра игра под наем в първата половина от годината в тима на Реал Валядолид Промесас. Футболистът записа едва шест мача за испанския тим, като не успя да се разпише. Бразилският нападател играе за отбора до 20 години на Крузейро през 2021 г.

След като Брено дойде на Тича, бразилците в отбора отново ще бъдат трима. Алекс Фернандес и Мишаел остават на разположение на Илиан Илиев за текущия сезон. Илиев се насочва към играчи, школувани в прочути бразилски академии като тези на Сантос, Гремио и сега Крузейро в последните няколко прозореца. На “Тича” вярват, че Брено Тейшейра ще покаже добри качества с екипа на “моряците”.

В Черно море планират в бъдеще да правят изходящи трансфери за сериозни суми, развивайки талантливи футболисти. Засега най-скъпият изходящ трансфер на клуба е на Мартин Минчев, който бе продаден на Спарта Прага за около 1.5 млн. евро.