Арсенал с интерес към полузащитници от Ла Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" гледат на Гуидо Родригес като алтернатива на Мартин Субименди

Арсенал е свързван с трансфер на 29-годишния аржентински полузащитник Гуидо Родригес. Халфът беше ключов играч за Бетис и страната си през последната година. Смята се, че носителят на Световната купа е на радара на Микел Артета, докато Арсенал се стреми да подобри халфовата си линия.

Според Fichajes играчът може да струва под 50 милиона евро и остава да се види дали Арсенал може да осъществи сделката. Арсенал трябва да добави повече качество в зоната в средата на терена. Играчи като Мохамед Елнени, Томас Партей и Жоржиньо ще трябва да бъдат заменени, ако Арсенал иска да се бори за трофеи всеки сезон. Те се нуждаят от технически надарени играчи, които могат да контролират темпото на играта и да им помогнат да доминират в средата на терена.

“Топчиите” също имат интерес към Мартин Субименди от Реал Сосиедад. И двамата полузащитници от Ла Лига са на радара на Арсенал и ще бъде интересно да се види с кого в крайна сметка ще подпишат. Родригес със сигурност ще бъде по-евтин трансфер поради възрастта си и може да се окаже страхотен удар за лондончани.

29-годишният футболист вече се е доказал в Ла Лига и има техническите качества да се справи и във Висшата лига. Възможността да се присъедини към клуб като Арсенал ще бъде примамливо предложение за аржентинския национал. Родригес има договор с Реал Бетис до лятото на 2024 г. и испанският клуб ще бъде под натиск да спечели пари от него през януарския трансферен прозорец