google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлетата" летят в последните седмици, записаха трета поредна победа

Пирин Благоевград записа победа с 2:0 като гост на Етър на стадион “Ивайло” във Велико Търново в среща от 11-ия кръг на efbet Лига. Халфът Борис Тютюков отбеляза и двете попадения за “орлетата”.

Пирин постигна трета поредна победа в първенството и вече е на 12-ото място с актив от 10 точки. Етър пък остана на дъното на класирането със само 4 пункта след 10 изиграни двубоя.

Първият гол на “Ивайло” падна в 7-ата минута. Венцислав Бенгюзов намери Борис Тютюков и футболистът на “орлетата” с техничен удар се разписа за 0:1.

В 17-ата минута гостите пропуснаха отличен шанс за втори гол. Аймен Суда разстресе напречната греда и резултатът остана непроменен.

Пирин срази Етър във Велико Търново и го остави на дъното 1

В 40-ата минута Етър имаше добър шанс да възстанови равенството. Тошев комбинира с Найденов, но Андрей Йорданов от гостите се намеси решително.

В края на първата част Пирин удвои аванса си и направи важна крачка към победата. Комано намери Тютюков, който от чиста позиция вкара за 0:2.

Етър не успя да реагира след почивката. В 61-вата минута Валери Христов бе изгонен с втори жълт картон и остави своя тим в намален състав.

В 84-ата минута Дмитро Семенив вкара трето попадение за “орлетата”, но голът бе отменен поради засада. В крайна сметка нов гол във Велико Търново не падна и Пирин спечели двубоя с 2:0.

В следващия кръг Етър ще мери сили с Арда в Кърджали и ще се опита да сложи край на серията си от три поредни поражения в efbet Лига.