Арсенал с интерес към защитник на Фенербахче
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" следят изявите на Ферди Кадиоглу

Международният шеф на скаутското звено на Арсенал – Ромен Поаро, е наблюдавал турския бранител Ферди Кадиоглу в действие наскоро и му е дал доста добра оценка пред клуба. Универсалният 24-годишен защитник на Фенербахче идеално отговаря на това, което Микел Артета иска, като мениджърът на лондончани се стреми да добави повече дълбочина към защитата.

Привличането на Юриен Тимбър през лятото беше добър ход на Арсенал за подсилване на отбраната. За съжаление на бившия играч на Аякс, тежка контузия на коляното в първия мач от сезона дерайлира инерцията му и той ще пропусне няколко месеца, а може би и дори целия сезон.

В допълнение, Арсенал се съгласи да изпрати Киърън Тиърни под наем, което изглежда отслаби тяхната защита. Освен това в миналото имаше няколко опасения относно класата на Такехиро Томиясу и Олександър Зинченко. Все пак досега дуото се представя добре. Насочвайки се към януарския прозорец, Артета може да се опита да се справи с проблемите с дълбочината на защитата. Така Ферди Кадиоглу от Фенербахче се очертава като трансферна цел за “артилеристите”.

24-годишният турски защитник ще подхожда на стила на Микел Артета. Звездата на Фенербахче е ляв бек, но играе с десен крак. Тимбър изигра подобна роля в първите си мачове за клуба. Следователно привличането на някой като Кадиоглу ще има смисъл за артилеристите, но всичко ще зависи от исканата цена от Фенербахче.