Клубовете от Саудитската професионална лига следят Каземиро
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Отбори от Саудитска Арабия имат голямо желание да вземат 31-годишния дефанзивен халф на Манчестър Юнайтед

Според информация на медията 90min, отбори от Саудитската професионална лига се интересуват от Каземиро и те искат да придобият правата му през 2024 г. В лигата на Саудитска Арабия пристигнаха много суперзвезди от Европа през лятото и отборите ще се стремят да продължат по подобен начин с новите няколко трансфера през зимата, докато се стремят да изградят конкурентна лига с топ играчи.

Каземиро направи име, докато играеше за Реал Мадрид. Той беше част от известното трио в полузащитата заедно с Тони Кроос и Лука Модрич, което помогна на Лос Бланкос да спечелят Шампионската лига три пъти подред. След като спечели всички големи трофеи и доминираше в Европа с Реал Мадрид, бразилският национал реши да поеме ново предизвикателство и се присъедини към Манчестър Юнайтед през лятото на 2022 г. Червените дяволи платиха общо 70 милиона паунда за услугите му. И те го направиха един от най-добре платените играчи в клуба със седмична заплата от около 300 000 паунда.

Бразилецът направи силен първи сезон и помогна за добро представяне на отбора в дебютната кампания на Ерик тен Хаг начело на тима. Но много неща се промениха във втория му сезон. 31-годишният играч не успя да поддържа нивото и беше критикуван от фенове, както и от експерти. Въпреки че му остават още доста години от договора с англисйкия гранд, “червените дяволи” започнаха да мислят за възстановяване на голяма част от инвестираните пари. Към Каземиро има сериозен интерес от Саудитската професионална лига и не е изключено бразилецът да осъществи трансфер през зимата.