Арсенал се прицели в резервен бранител на Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ерик Гарсия е попаднал в полезрението на "артилеристите".

Английският вицешампион Арсенал обмисля трансфер на 22-годишния защитник на Барселона Ерик Гарсия, след като загуби Юриен Тимбър заради контузия.

“Артилеристите” подготвят оферта да вземат бившия играч на Манчестър Сити като преотстъпен.

Твърди се, че каталунците също са готов да пуснат Гарсия да акостира на “Емирейтс”, но от испанския гранд искат бранителят да акостира за постоянно в Арсенал, а не със сделка за наем.

След като премина от Манчестър Сити в Барселона през 2021-а година, Гарсия има 69 мача за тима, воден от Ернандес.

Той не успя да си осигури позиция в стартовите единадесет на отбора, като започна в 15 мача в лигата през миналата кампания.

Мениджърът Микел Артета загуби ново попълнение Тимбър в първия мач за новия сезон във Висшата лига срещу Нотингам Форест.

Въпреки че беше използван като ляв бек, холандският национал можеше потенциално да осигури покритие в централните защитни зони.

Съобщава се, че Арсенал е готов да премести Роб Холдинг това лято. Ако Артета избере да разположи Бен Уайт като десен бек в следващите мачове, той ще има нужда от опции, към които да се обърне в случай на контузии на Уилям Салиба или Габриел.

Испанският тактик вече е работил с Гарсия по време на престоя му на “Етихад”. Тъй като 22-годишният футболист вече има 19 мача във Висшата лига, той няма да има трудности с адаптацията в английския футбол.