Хьонес: Направихме кардинални промени за доброто на Байерн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
“От известно време насам Байерн не се движеше по правилния път", заяви Хьонес.

Байерн (Мюнхен) е имал нужда от кардинални промени в структурата си на управление, тъй като се е движел по неправилен път в последните месеци. Това сподели почетният президент на “баварците” Ули Хьонес в интервю, което даде специално за ”Велт”. След края на кампанията те освободиха директорите Оливер Кан и Хасан Салихамиджич, а седмици преди тях бе уволнен и треньорът Юлиан Нагелсман, който бе заменен с Томас Тухел.

“От известно време насам Байерн не се движеше по правилния път”, заяви Хьонес.

“Основната ни цел през следващите две или три години ще бъде да оформим Борд на директорите и Надзорен съвет, които да управляват Байерн в бъдеще. Напоследък клубната структура не е стабилна и имаше твърдо много външни съветници. Длъжни сме да коригираме курса. Байерн отново трябва да има свои хора, които сами градят клубната идентичност”, продължи той

Ян-Кристиан Дреезен е новият изпълнителен директор, а за спортен директор бе избран Кристоф Фройнд.

Хьонес коментира, че заедно с Карл-Хайнц Румениге работят заедно, макар че и двамата често са били на противоположни мнения.

“Работим заедно. Това важи за всички, които вземат решенията с нас. Правим го за доброто на целия клуб”, категоричен е той.

Той разкри още, че само в първия ден след трансфера на Хари Кейн баварците са продали фланелки с неговия номер и име за 1 млн. евро, което е около 15 000 бройки. В рамките на първата седмица пък общо са били закупени почти 50 000 тениски, коментира почетният президент на шампионите по повод трансфера на английския национал