Арсенал се провали и срещу Фулъм, завърши 2023 г. на 4-то място
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" допуснаха обрат на "Крейвън Котидж" и загубиха втори пореден мач

Фулъм победи Арсенал с 2:1 в двубой от 20-ия кръг на Висшата лига в последния ден на 2023 г. Котиджърс направиха страхотен обрат на собствен терен и зарадваха феновете си с победа.

Този успех сложи край на серията им от три поредни поражения в Премиър Лийг. С трите точки Фулъм се изкачи на 13-ото място и има 24 пункта. Арсенал пък загуби втори пореден двубой в първенството, след като преди дни отстъпи с 0:2 на Уест Хем у дома. След този негативен резултат, тимът на Микел Артета остана с 40 пункта на 4-ото място.

Двубоят на “Крейвън Котидж” започна много добре за Арсенал и гостите поведоха в 5-ата минута чрез Букайо Сака. Фулъм обаче взе предимство в хода на мача и изравни в 29-ата минута, след като Раул Хименес завърши чудесна атака за 1:1. При този резултат завърши и първото полувреме на двубоя.

В 59-ата минута Боби де Кордова-Рийд направи пълен обрат за “котиджърс”. Арсенал така и не успя да окаже сериозен натиск върху съперника и не стигна дори до точка при визитата си на градския съперник.

Фулъм се справи по прекрасен начин в срещата, игра вдъхновено и заслужи победата си. Възпитаниците на Марко Силва се поздравиха със седмата си победа от началото на сезона и изпращат 2023 г. с много ценен успех над топ съперник.