Реал Мадрид загубил битката за бразилски защитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Роберт Ренан, който бе трансферна цел на "лос бланкос", ще се присъедини към Интернасионал

Според информация на испанското издание AS, бразилският защитник Роберт Ренан няма да заиграе в Реал Мадрид. “Лос Бланкос” няма да си осигурят услугите на 20-годишния защитник през януарския трансферен прозорец. Зенит Санкт Петербург и Интернасионал са се споразумяли за сделка под наем за талантливия защитник.

Роберт Ренан постигна постепенен напредък, откакто се присъедини към Зенит Санкт Петербург от Коринтианс през януари 2023 г. Възпитаник на прочутата академия на бразилския клуб, той беше един от най-добрите млади централни защитници в родината си, когато пристигна в Европа.

Реал Мадрид има нужда от нови централни бранители, след като загуби Едер Милитао и Давид Алаба заради дълготрайни контузии в коляното. “Белият балет” се насочи към Ренан, тъй като изявите му в Зенит са стабилни. Руският клуб обаче се е споразумял с Интернасионал за сезонен договор под наем за кампанията през 2024 г.

Така Реал Мадрид ще трябва да се насочи към други бранители. Алесандро Бастони от Интер е спряган за трансфер на “Бернабеу”, но предстои да видим дали “Кралският клуб” ще направи оферта за подписа му.