Арсенал ще има трудно гостуване на Лестър според Alphawin
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стадион „Кинг Пауър Стейдиъм“ ще приветства отборите на Лестър и Арсенал в събота за срещата им от 10-ия кръг на английската Висша лига в събота от 14:30 часа.

В момента “Лисиците” заемат 9-о място в класирането с 14 точки, докато “артилеристите” са на 10-то място с 14 пункта. Коефициентите за успех на двата тима в букмейкъра Alphawin са изравнени. Това означава, че Арсенал го чака трудна визита на „Кинг Пауър Стейдиъм“. Ако имате регистрация в Alphawin, то може да помислите за краен изход Х на този сблъсък.

Няма как това да бъде лесен двубой за „топчиите“, тъй като Лестър е сред най-сериозните отбори в лигата и наскоро срази Ман Юнайтед с 4:2 у дома. Последната среща между Лестър и Арсенал завърши при резултат 1:3 в полза на „артилеристите“. Мачът се проведе на 28 февруари 2021 г. Факторът домакин се оказа предимство в последните 10 директни сблъсъка, тъй като отборите, играещи у дома, записаха шест победи и загубиха в три от мачовете. Само един от последните 10 двубоя между двата тима завърши без победител при равен резултат. Само в един от последните пет двубоя между тези съперници бяха вкарани три или повече гола. Лестър загуби последните си две домакински срещи с Арсенал и ще се опита този път да спечели.

Лестър се наложи с резултат 2:1 като гост срещу Брентфорд в среща във Висшата лига на 24 октомври. В момента отборът е в серия от три поредни победи и не е допуснал поражение в четири мача. Представянето на Лестър не е било силно повлияно от фактора да играе у дома или като гост в последните им 10 срещи, тъй като те записаха 3 победи у дома и 4 победи като гости. От последните пет мача на „лисиците:, четири доведоха до над 2,5 гола и четири бяха с попадения в двете врати. Коефициентът за опцията Гол/Гол в букмейкъра Alphawin изглежда примамлив. През този период Лестър не успя да запази нито една суха мрежа, като в същото време пропуснаха да отбележат само в един мач. Последните им пет срещи се оказаха резултатни с общо 21 гола, така че може да очакваме попадения на „Кинг Пауър Стейдиъм“. Лестър излиза офанзивно срещу всеки един съперник на собствен терен и мениджърът Брендън Роджърс надали ще промени това за домакинството на Арсенал.

Последният мач на Арсенал беше срещу Лийдс Юнайтед във вторник и завърши с победа с 2:0 у дома. “Артилеристите” са в серия от две поредни победи и не са загубили в седем поредни мача. Домакинският фактор се оказа решаващ за „топчиите“, тъй като шест от последните десет срещи на Арсенал завършиха с победа за домакина, който загуби само две от тях. Само два от последните десет сблъсъка на лондончани завършиха при равенства. Три от последните пет мача на „топчиите“ бяха с над 2,5 гола, а в три от тях имаше голове в двете врати. Арсенал запази две сухи мрежи и не отбеляза гол само в една от тези пет срещи. За този период бяха отбелязани общо 14 гола, което фокусира вниманието ни към пазара за над 2.5 гола в Алфауин. Наистина би трябвало този двубой между Арсенал и Лестър да бъде резултатен. На нито един от двата отбора не може да се даде предимство, тъй като Арсенал подобри резултатите си и продължава да има класни играчи в състава си, а Лестър е способен да изненада всеки един отбор във Висшата лига.