Арсенал записа важен успех над Уувърхемптън по пътя към Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Арсенал спечели гостуването си на Уулвърхемптън с 1:0 в мач от 33-тия кръг на Висшата лига. Букайо Сака даде преднина на „артилеристите“ в 43-тата минута. Четири минути преди края на редовното време Александър Лаказет сложи точка на спора, завършвайки с гол красива атака на “артилеристите”

Победата изкачва Арсенал на 7-мо място, само на три точки зад днешния си съперник. „Вълците“ пък вече трудно могат да се преборят за място в Шампионската лига, тъй като изостават на три точки от Челси, но лондончани са с мач по-малко.
Нуно Еспирито Санто е направил само една промяна, спрямо единадесеторката си от мача с Астън Вила. В игра се завръща Адама Траоре, на мястото на Диего Жота.

Микел Артета пък е заменил трима играча в стартовия си състав. Местата си отстъпват Ектор Белерин, Рийс Нелсън и Александър Лаказет, а вместо тях на терена вяха Седрик Соареш, Еди Нкетия и Букайо Сака.

Домакините можеше да отбележат още в 15-тата секунда, когато Хименес опита да изведе бързоногия Адама Траоре, само че резервният вратар на Арсенал Мартинес разчете ситуацията и успя да спаси.

В 26-тата Обамеянг стреля, но Руй Патрисио отрази.

В 35-тата Нкетия опита много хубав удар от далечно разстояние, но португалският страж на „вълците“ успя да отбие леко топката и тя се отклони в гредата.

Две минути преди края на първото полувреме гостите откриха резултата. Тиърни центрира отляво, топката рикошира в ръката на Дохърти и стигна до Сака. Младокът я засече много красиво от въздуха и отбеляза впечатляващ гол. Първи за него във Висшата лига и първи във вратата на Уулвърхемптън за последните 448 игрови минути.

 

В 63-тата минута Жота тръгна от центъра, премина като на шега през няколко футболисти на Арсенал и стреля, но Давид Луис се намеси авторитетно и блокира силният удар от границата на наказателното поле. Само минутка по-късно Жота намери Адама Траоре на чудесна позиция, нападателят копна топката над излезлия напред Мартинес, но ударът му прехвърли вратата.

В 86-тата интригата приключи. Лаказет подаде на Уилок, който проби по дясното крило и центрира ниско към пеналтерията, където Лаказет пое освободи си пространство пред Коуди и с хубав удар по тревата оформи крайния резултат.

Стартови състави:

Уулвърхемптън: Патрисио, Боли, Коуди, Саис, Дохърти, Дендонкер, Невеш, Моутиньо, Джони Кастро, Хименес, Траоре;

Арсенал: Мартинес, Мустафи, Луис, Колашинач, Соареш, Себайос, Джака, Тиърни, Сака, Нкетиа, Обамеянг;