Лестър спечели срещу Шефийлд Юнайтед и окупира 4-тото място
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лестър надигра Шефийлд Юнайтед с 2:0 в мач от 36-тия кръг на Висшата лига.

„Лисиците“ откриха резултата в 29-тата минута, когато Айосе Перез реализира, след центриране от дебютанта Томас. В 79-тата Демарай Грей подсигури трите точки за отбора на Брендън Роджърс.

Трите точки са много важни за Лестър в битката за класиране в зона Шампионска лига. „Лисиците“ са на 4-тата позиция, с три пункта повече от Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи“ обаче имат мач по-малко. Шефийлд Юнайтед остава на 8-мо място, но само на две точки от Лига Европа.

Брендън Роджърс е направил 5 промени, в сравнение с катастрофалната загуба от Борнемут с 4:1 през изминалия кръг. Уес Морган заема мястото на наказания Союнчу. От лявата част на халфовата линия стартира Люк Томас, за когото това е дебют във Висшата лига.

Крис Уайлдър е заложил на същите 11, които постигнаха впечатляващ успех с 3:0 над Челси през миналата седмица.

Първият точен удар дойде в 12-тата минута, когато Джейми Варди овладя една топка в наказателното поле и шутира към долният ляв ъгъл. Ударът му обаче не бе много силен и Дийн Хендерсън улови безпроблемно.

В 23-тата Айосе Перез засече центриране в наказателното поле, но Хендерсън успя да отбие топката. В следващата минута Юри Тилеманс бе най-съобразителен, при едно разбъркване, и стреля към вратата, но вратарят на Шефийлд изби в ъглов удар.

След още 5 „лисиците“ поведоха. Дебютантът Люк Томас получи отляво и вместо моментално да центрира, видя включването на Перез и пусна топката по земя към него. Нападателят стреля с едно докосване и намери левия ъгъл на вратата пазена от Хендерсън.

До края на първата част, двата тима заложиха на здрава битка в средата на терена, но без да съумеят да направят нещо по-опасно пред една от двете врати.

В 51-рата Джейми Варди получи подаване в наказателното поле и моментално шутира, но в лявата греда.

В 57-тата Харви Барнс бе намерен в пеналтерията и не се поколеба да стреля, но Дийн Хендерсън парира удара.

4 минути по-късно Джейми Варди намери Харви Барнс на добра позиция. Крилото шутира, но отново бе спрян от Хендерсън.

В 74-тата Лестър направи прекрасна контраатаката, при която Варди намери Тилеманс непокрит отдясно. Белгиецът не направи най-доброто първо докосване, но все пак успя да стреля от около 5-6 метра, но Джон Ийгън блокира удара със блестящ шпагат.

Пет по-късно Ийгън сбърка при изнасянето. Топката моментално бе насочена към Варди, който напредна по лявото крило и с прострелен пас намери Демарай Грей отдясно. Влезлият от пейката Грей разстреля Дийн Хендерсън от около 10-тина метра.

До края на двубоя, момчетата на Брендън Роджърс заложиха на продължителни разигравания и солидна игра в защита и не позволиха никакви опасности пред вратата на Каспер Шмайхел.

За “лисиците” предстой гостуване на Тотнъм, а в последния кръг те ще приемат Манчестър Юнайтед в праяк сблъсък за място в следващото издание на Шампионската лига.

Стартови състави:

Лестър: Шмайхел, Еванс, Морган, Бенет, Томас, Джъстин, Ндиди, Тилеманс, Барнс, Перез, Варди;

Шефийлд Юнайтед: Хендерсън, Башам, Ийгън, О‘конъл, Балдок, Берге, Норууд, Осборн, Стивънс, МакБърни, МакГолдрик;