google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Сити спечели с 2:1 домакинството си срещу Борнемут в мач от 36-тия кръг на Висшата лига.

„Гражданите“ поведоха още в 6-тата минута, след като Давид Силва реализира от пряк свободен удар. Габриел Жезус удвои в 39-тата. В края на мача, Дейвид Бруукс намали изоставането на своя отбор.

Победата е без значение за крайното класиране на Сити. Момчетата на Пеп Гуардиола са фокусирани изцяло върху печеленето на Купата на Футболната Асоциация и Шампионската лига. Борнемут остава на 18-та позиция. „Черешките“ са на 3 точки от „спасителния бряг“, при оставащи два кръга до края на шампионата.

Пеп Гуардиола е направил цели 6 промени, спрямо съставът, който разгроми Нюкасъл с 5-0. В игра се появяват Джон Стоунс, Николас Отаменди, Фернандиньо, Илкай Гюндоган, Давид Силва и Фил Фоудън. На резервната скамейка остават: Аймерик Лапорт, Кевин Де Бройне и Рахийм Стърлинг.

Еди Хол е направил 5 промени, спрямо единадесеторката, която надигра Лестър с 4-1. Днес стартират Стив Кук, Джошуа Кинг, Джуниър Станислас и Филип Билинг.

Манчестър Сити поведе още в 6-тата минута. Давид Силва реализира с прекрасен удар от пряк свободен. Испанецът, който ще си тръгне от Сити след края на сезона, насочи топката в близкия ъгъл и с помощта на страничния стълб направи вратаря Рамсдейл безпомощен. Няколко минутки по-късно Фернандиньо можеше да удвои с шут от 25 метра, но топката премина встрани от вратата.

„Черешките“ преодоляха първоначалния шок и започнаха да поглеждат по-смело към вратата на своите домакини. В 22-рата минута Борнемут организира отлична атака, която завърши с красиво обръщане на Джошуа Кинг в пеналтерията, но ударът на норвежецът не бе точен.

В 32-рата „черешките“ бяха много близко до изравняването. Джуниър Станислас стреля от фал. Едерсон отклони топката, тя се удари в гредата, след което рикошира в главата на вратаря, но за негов късмет излезе в ъглов удар.

Няколко минути по-късно Дом Соланке получи в наказателното поле, обърна се отлично и стреля от границата на вратарското поле, но Отаменди, с превъзходен шпагат, блокира удара.

В 39-тата минута Силва намери Жезус в пеналтерията, а бразилецът навърза трима защитници и с удар по диагонала покачи преднината на Сити.

В 59-тата Борнемут стигна до гол, който обаче бе отменен. Реализаторът на попадението Джошуа Кинг е бил на сантиметри зад гърба на защитата, показаха повторенията от ВАР.

Минутка по-късно Гослинг опита опасен удар, който бе блокиран от Отаменди.

В 72-рата Манчестър Сити получи дузпа, след като Стийв Куук фаулира Жезус в наказателното поле. Съдията обаче получи сигнал от ВАР и след като прегледа ситуацията, отмени своето първоначално решение, тъй като се видя, че защитникът първоначално играе с топката.

4 минути по-късно Фодън намери Жезус на добра позиция, но ударът на бразилецът бе доста неточен.

В 81-рата Брукс подаде към Калъм Уилсън, чийто удар мина на сантиметри от левия страничен стълб.

Три минутки по-късно Фил Фодън овладя едно центриране в наказателното поле и стреля към вратата, но прекрасно спасяване на Рамсдейл запази резултата.

В 88-та Борнемут намали. Калъм Уилсън получи извеждаш пас, напредна по лявото клрило и пусна към Дейвид Бруук, който реализира в опразнената врата.

В следващите минути „черешките“ натиснаха в търсене на изравнителен гол, но с пропуски се отчетоха Калъм Уилсън и на два пъти Хари Уилсън.

Стартови състави:

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Отаменди, Менди, Давид Силва, Гюндоган, Фернандиньо, Бернардо Силва, Жезус, Фодън;

Борнемут: Рамсдейл, Стейси, Кели, Куук, Рико, Кинг, Билинг, Лерма, Гослинг, Станислас, Соланке;