Арсенал започна сезона във Висшата лига с рутинен успех над Нотингам
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" спечелиха очаквани три точки в първия кръг на Премиър Лийг

Арсенал постигна победа с 2:1 срещу Нотингам в двубой от първия кръг на английското първенство Висша лига. Вицешампионът от миналия сезон спечели трите точки с попадения на Еди Нкетия и Букайо Сака, докато точен за Форест бе Тайво Авонии в края на срещата.

Треньорът Микел Артета заложи в първия мач за сезона от Висшата лига на Аарън Рамсдейл на вратата, а пред него действаха Томас Партей, Бен Уайт, Уилям Салиба и новото попълнение Юриен Тимбър. В полузащитата рекордната покупка на “топчиите” Деклан Райс започна с Йодегор и Кай Хаверц, а в нападение Сака, Нкетиа и Мартинели бяха сред титулярите.

Двубоят на ‘Емиратс’ започна с 30 минути закъснение, тъй като имаше проблеми с четците на билетите на стадиона. Арсенал изигра супер първо полувреме, в което доминираше тотално и реализира две попадения, като съперникът им не успя да нанесе точен удар.

В 26-ата минута Еди Нкетия откри резултата след асистенция на бразилското крило Габриел Мартинели. Шест минути по-късно Букайо Сака отбеляза първия си гол за сезона и направи аванса на домакините доста комфортен.

След почивката Нотингам се представи по-добре и създаде някои ситуации пред вратата на Рамсдейл. Резервата Антони Еланга изигра ключова роля при попадението на Тайво Авонии за гостите в 82-рата минута.

Нотингам не успя да вкара изравнителен гол и да шокира ‘топчиите’, които грабнаха заслужени три точки в откриващата си среща за сезона в Премиър Лийг.

Във втория кръг Арсенал се отправя към “Селхъст Парк” за визита на Кристъл Палас, докато Нотингам ще посрещне новака Шефилд Юнайтед.