Артета иска Лаказет да се раздаде в оставащите мачове от сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Дотогава искам той да бъде напълно фокусиран върху това да защитава Арсенал, както го е правил винаги и заради което носи капитанската лента"

Капитанът на Арсенал Александре Лаказет трябва да се концентрира върху оставащите мачове на отбора през сезона, обяви мениджърът на лондончани Микел Артета. Договорът на 30-годишния нападател изтича в края на месец юни и самият футболист разкри, че води преговори с други клубове за трансфер лятото. Французинът не крие желанието си да играе в Шампионска лига, което може и да не се случи през следващия сезон, ако остане с Арсенал.

“Ситуацията около договора му му позволява да вземе самостоятелно решение за бъдещето си. Но ние вече ясно сме обявили намеренията си. Искаме да говорим с него през лятото и да видим какво е общото ни бъдеще. Дотогава искам той да бъде напълно фокусиран върху това да защитава Арсенал, както го е правил винаги и заради което носи капитанската лента”, коментира Артета.

Мениджърът на “топчиите” споделя, че е разбрал от медиите, че Лаказет вече преговаря с други клубове и макар да не е очарован от този факт, той защити правото на французина на подобна комуникация. “Не е нужно той да ми казва какво прави в свободното си време. Той има право да направи това, но е и длъжен да направи всичко възможно тук. Това е споразумение, което сключихме с него. Нашата позиция остава същата. Не става дума за нас или него, а за двете страни. Не става дума за мен или за него, а за клуба. Това е решение, което взехме, за да можем да се разберем по-добре какво искаме да правим през лятото”.