Артета надъха “топчиите” преди мача с Манчестър Сити утре
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Срещу Манчестър Сити няма да ни е лесно, но точно това е типът мач, от който се нуждаем"

Двубоят на Арсенал срещу Манчестър Сити в четвъртфиналите за Купата на Лигата може да е ключов за „артилеристите“ за прекъсване на кризата и слабите изяви, смята мениджърът на лондончани Микел Артета.

„Топчиите“ имат най-лошия старт от 46 години насам, като заемат 15-ото място с 14 точки, а в последните си седем мача претърпяха пет загуби. Артета е на мнение, че победа срещу Сити утре ще повдигне самочувствието на играчите.

„Това е нещото, което трябва да направим. Турнирът за купата на Лигата е състезание, което трябва да опитаме да спечелим. Досега преодоляхме два много тежки опонента в лицето на Лестър и Ливърпул. Победихме и двата и сме много близо до мачове на “Уембли”. Срещу Манчестър Сити няма да ни е лесно, но точно това е типът мач, от който се нуждаем.“

„В клуба чувствам подкрепа и пълна увереност, че ще преминем през всичко това заедно. Ясно, че клуб с такъв статут заслужава най-доброто и когато това не се получава, всички ще задават въпроси. За резултатите отговорност нося аз и съм наясно с това”, добави Микел Артета.

Мениджърът обяви, че звездата на тима Пиер-Емерик Обамеянг ще пропусне двубоя с „гражданите“ заради контузия в прасеца.