google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Един от най-добрите футболисти на Арсенал – Пиер-Емерик Обамеянг иска да остане в клуба, обнадежди феновете мениджърът на „артилеристите“ Микаел Артета.

Габонският нападател се разписа два пъти при разгромната победа над Норич с 4:0 късно снощи. С тези попадения Оба достигна границата от 50 за клуба и 19 през настоящата кампания във Висшата лига. Бъдещето на играча обаче остава неясно, тъй като договорът му с „топчиите“ изтича пред следващото лято.

„Той иска да остане в Арсенал и определено мога да кажа, че е щастлив при нас. Вижда, това което се опитваме да изградим и силно се надявам, че той също може да се развие и да подобри още повече представянето си. Опитваме се ежедневно да се подобряваме. Преговорите за нов договор обаче не са моя отговорност и ще оставя на ръководството да се погрижи за тях.“ -коментира испанският треньор на отбора.

„Той добре знае, че ща разчитам на него и какви са плановете ни за бъдещето на отбора. Оба е важна част от моя проект. Извън тези неща, останалото не е в моите ръце“ – добави Артета.

„След като един футболист е отбелязал толкова много попадения за толкова малко време, това явно показва колко важен е той. Обамеянг е един от играчите, които винаги могат да направят разликата и го е показвал през цялата си кариера, където и да е бил. Силно се надявам да вкара поне още 100 гола за нашия отбор, но не знам дали това ще стане, все пак не съм магьосник.“ – завърши испанецът.

Самият Обамеянг също потвърди, че продължава да преговаря с ръководството за бъдещето си в клуба, но на този етап се е концентрирал единствено върху оставащите мачове до края на кампанията.