Асенсио не хареса първата оферта на Милан, очаква доста повече
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Халфът е отклонил предложение за 5 млн. на сезон, надява се на поне 7-8 млн. евро

Футболистът на Реал Мадрид Марко Асенсио е отклонил първото предложение на италианския Милан, твърди „Сентрал Дефенс“. „Росонерите“ искат да вземат халфа на „кралския клуб“ това лято, но 26-годишният Асенсио не е харесал офертата от Милано.

Почти сигурно Асенсио ще иска да си тръгне от „Сантяго Бернабеу“ това лято, тъй като не е доволен от статуъа си на резерва в тима на Карло Анчелоти. Договорът му с испанците е до 2023 година, така че вероятността да бъде продаден не е никак малка.

Наставникът на „лос бланкос“ наскоро заяви, че разчита на Асенсо и се надява той да остане в отбора, но в същото време халфът продължава да е с второстепенна роля, особено във важните мачове. Иначе през сезона има 37 мача, 11 гола и 1 асистенция, но доста често той влиза като резерва.

В Милан се опитват да се възползват от ситуацията и да убедят Асенсио да акостира на „Сан Сиро“. Италианците са се свързали с агента на играча и са му отправили първоначално предложение с годишна заплата в размер на 5 милиона евро. Въпреки че това е по-добро финансово заплащане от това, което получава в Реал – 4,5 млн., Асенсио не е бил доволен от офертата, надявайки се в новия си отбор да взима по 7-8 млн. евро на сезон.

Снимка: Reuters