Асприля с голяма новина за трансфера си в ЦСКА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сам плащам трансфера си, следващата година ще играя почти безплатно", заяви колумбиецът

Новото попълнение на ЦСКА – Данило Асприля, говори пред израелската медия sport1.maariv.co.il, след като стана ясно, че ще премине при “червените” от Бейтар Йерусалим. Колумбиецът направи важно разкритие за трансфера си на “Българска армия”. Той заяви, че сам ще плати трансфера си в ЦСКА и се връща в България заради своята жена.

„Много неща, които излязоха в медиите за „сагата“ между мен и Бейтар, не бяха верни. Още през декември казах, че искам да съм със семейството си и обмислям да се върна у дома в Колумбия след края на кампанията. Жена ми живее в България, така че или тя трябваше да дойде с мен в родината ми, или аз да се преместя в България. Първенството в Колумбия стартира, но нито един клуб не беше готов да плати на Бейтар за мен“, започна Асприля.

„ЦСКА също не бе готов да извади пари. Сумата, която Бейтар сега получава, се удържа от моята заплата. Следващата година ще играя почти безплатно, но взех семейно решенир. Нямаше да има значение, дори Бейтар да ми бе предложил двойно възнаграждение. Пак нямаше да приема да остана. Има неща, които са по-важни от парите или футбола. Това е семейството“, продължи колумбиецът.

Асприля заяви, че е много щастлив от престоя си в Бейтар и спечелената купа през миналия сезон и най-вълнуващият трофей в кариерата му. Колумбиецът не съжалява, че напуска израелския тим.

“Хората забравят, че дойдох тук, когато никой не искаше да дойде. Когато имаше само един чужденец в състава и това бях аз. Казваха ми, че отборът ще се разпадне, да си тръгна, защото няма да ми изпълнят договора. Аз обаче вярвах, че такъв голям клуб, с такава публика, няма да ме изостави. И поех риска. В сезон, в който целта беше да оцелеем в елита, спечелихме купата. Всички бяха щастливи, има ли нещо по-хубаво от това? Благодаря на Бейтар за възможността да бъда част от това, но взех семейно решение и съм в мир със себе си”, казва нападателят.