Астън Мартин ухажва Фетел, милиардерът Строл води преговорите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Няколко германски медии, сред които високотиражният “Билд”, съобщават, че `четирикратният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел е получил примамлива оферта да се състезава за тима на Астън Мартин през следващия сезон.

Новината идва в момент на противоречиви информации около евентуално завърщане на германския пилот в Ред Бул – тимът, с който той извоюва четирите си титли между 2010 и 2013 година.

През май Ферари и 33-годишният Фетел обявиха, че пилотът ще напусне Скудерията след края на сезона.

“За да постигнете най-добри резултати в този спорт, е много важно всички страни да работят в идеална хармония”, коменира тогава Фетел. “Моят екип и аз разбрахме, че вече няма общо желание да останем заедно след края на този сезон. Финансовите въпроси не играят никаква роля в това съвместно решение.”

Амбициите на канадският милиардер Лорънс Строл, който през януари заĸyпи чacт oт зaĸъcaлия aвтoмoбилeн пpoизвoдитeл Астън Мартин, има амбизионни планове за бъдещето на тима и според пресата в Германия вече е разговарял със Себастиан.

Решението на пилота на този етап остава забулено в неизвестност, но бившият пилот от Формула 1 и настоящ шеф на DTM Герхард Бергер вярва, че сделка между Астън Мартин и Фетел е напълно възможна.

„Когато нещо се обсъжда в падока, това често означава, че сделката вече е сключена,” коментира Бергер. Подобно договорка може да е единствената алтернатива за него да печели състезания.”

Със сигурност е ясно, че за Фетел е нужно да се освободи място в Астън Мартин.

Известно е обаче, че Серхио Перес има клауза в договора си, позволяваща на Рейсинг Пойнт да прекрати предсрочно споразумението. Условието трябва да се активира до 31 юли, като в този случай мексиканският пилот би получил сериозна компенсация.