Астън Вила и Уест Хем ще се борят за звезда на Галатасарай
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лявото крило Керем Актюркоглу може да премине в клуб от Висшата лига

Отборите на Астън Вила и Уест Хем влизат в трансферната битка за Керем Актюркоглу за януарския прозорец. Турската звезда е в добра форма този сезон и вече привлича вниманието на Тотнъм след някои звездни изяви за Галатасарай, както и в националния отбор на своята родина.

Галатасарай направи голяма заяка преди няколко седмици, когато победи Манчестър Юнайтед на “Олд Трафорд”. Тази победа повиши увереността им да завършат пред “червените дяволи” в тяхната група в Шампионската лига, а един от техните играчи успя да попадне на радара на топ отборите.

24-годишната звезда на Галатасарай – Керем Актюркоглу, вдигна цената си този сезон след някои впечатляващи изяви за клуба и страната. Наскоро той помогна на Турция да се класира за Евро 2024 и продължава да има добър сезон с истанбулския гранд.

Дори се споменава, че най-малко четири други клуба от Висшата лига ще се борят за неговия подпис. Сред тях са Уест Хем Юнайтед, който има интерес към Актюркоглу и Астън Вила, като Унай Емери вероятно ще търси ново ляво крило през януари.

За Уест Хем лявото крило е проблем напоследък и Дейвид Мойс може би е искал нова опция през лятото. Но с приоритета да подсили централната им халфова линия, той се нуждаеше от повече време. Мохамед Кудуш пристигна от Аякс , но ганаецът е по-подходящ за централна роля зад нападателя или на дясното крило, отколкото по левия фланг на атаката. Следователно Актюркоглу може да бъде добро попълнение за “чуковете”.